8.6.2012

Laitilan Kievari Humalainen 4,5%


Markkinointiosaston pojat on panneet parastaan Laitilan juomia nimetessään. Red Ale oli Retale ja voimakkaasti humaloitu olut on tietenkin Humalainen. Mutta siihenkö ilo tämän juoman kohdalla jää?

Juoma vaahtoaa erittäin runsaasti, ja Mace onnistuu kiskaisemaan vaahtoa nenäänsä suoraan tölkistä. Se ei joka pojalta onnistukaan. Lasissa vaahtoa jäi reunoille lasin ollessa jo tyhjä.
Tuoksussa humalaa, mutta ei ”jalohumalaista” hedelmäaromia. Samoin maussa erottuu kitkerähkö humala, mutta ei nyt mitenkään yliampuvasti. Mistään IPA-oluesta siis ei ole kyse, mutta humalaa on kyllä selvästi normi-lageria enemmän. Jälkimauksikin asti kitkeryyttä kertyy hiven kitalakeen. Juoma ei ole kovin maltaista tai pehmeää.

Lace ei jotenkin yllättäen tykännyt lainkaan, ja Mace yritti juomaa puolustella, vaikkei tämän tyyppiset nyt hänenkään suosikkilistansa kärjessä ole. ”Hyi olkoon, että on pahaa!”, oli Lacen tyrmäävä kommentti. (Mutta ei tämä oikeasti pahaa ole, eikä mitenkään ylikitkerää. T: Mace)
Niin tai näin, Mace sai juoda Lacen lasin loppuun, ja sen hän tekikin ilman tuskia, syyttäen Lacea yliampuvasta liioittelusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.