14.4.2013

Orval 6,2%




Testaajat vierailivat Alkossa ja aikansa hyllyjen luona pyörimistä seurannut (Lacen mukaan kiva ja komea) myyjä tuli heitä neuvomaan. Vaikka pysyimme incognito, emmekä siis paljastaneet olevamme legendaarisen ja Suomen arvostetuimman alkoholijuomasivuston isiä ja äitejä, pyysimme myyjän suositusta jostain laadukkaasta oluesta kokeiltavaksi. Myyjän valinta oli tämä trappisti- eli luostariolut Belgiasta.

Karun uskottavaan pulloon pakatun juoman tarjoilulämpötila on 12-14 astetta, joten sen annettiin hetken lämmetä pöydällä ennen nauttimista.

Juoma vaahtosi todella paljon, ja tuoksussa oli havaittavissa hedelmäistä aromia. Makua olikin hankalampi pukea sanoiksi, vaikka kovasti yritettiin. Pehmeähkö vaikutelma, kuitenkin etenkin niellessä humalan kitkeryyttä. Jälkimakua ei ollut paljonkaan. Hieman alkoholisen lämmittävä vaikutelma, ja mallaskin oluessa maistuu.

Kyllä me tykättiin enemmän edellisestä Stadin Panimon tuotoksesta, vaikkei tässäkään nyt mitään suoranaisesti vialla ollut. Juoma on tyyppiä talviolut ja sopii lämmikkeeksi pieninä annoksina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.