29.1.2013

Samuel Adams Boston Lager 4,7%


Taas vastataan lukijatoiveeseen, kun amerikkalaisolut löytyi pääkaupunkiseudulta. Jostain syystä maaseudulla ei ole vastaan tullut. Katsotaanpa, millaista olut meidän mielestämme on.

Juomassa on hyvä, kermaisen paksu vaahto ja meripihkaan vivahtava väri. Ale-mainen hedelmäntuoksu leijuu pullosta. Maku on vahva: voimakas humalan aromi luo kitkeryyttä. Muistuma jää jälkimauksi kitalakeen, mutta vain kevyesti.

Olut eroaa eurooppalaisesta lagerista selvästi, ja Mace luokittelisi sen maun puolesta lähinnä ale-tyyppisiin oluisiin eikä lageriksi lainkaan. Mutta Mace nyt ei mistään mitään tiedä. Kuitenkin voidaan varmoin äänenpainoin sanoa, että Samuel Adamsin Boston lagerilla ei ole mitään tekemistä vaikkapa Budweiserin kanssa. Tuoksussa on jopa jonkinlainen makea aavistus, mutta maku on kuitenkin vahvaa, kitkerähköä ja aromikasta. Humalointi ei silti ole liiallista, ja juomaa on helppo juoda rivakampaankin tahtiin.

Ja niinpä testaajien lasit olivat nopeasti tyhjät, eikä mitään erityisen pahaa sanottavaa ollut.

2 kommenttia:

 1. Nimetön30.4.13

  Tämä ja esim. Brooklyn Lager kuuluvat Amber lager/Wiener tyylisiin oluisiin.

  Tulipa haulla tämmöinenkin alkoholinpainotteinen blogi vastaan. Ollut ihan mielenkiintoista lueskella muistakin kuin vain oluista, vaikka itse perustan lähinnä vain äsken maninitusta ja hieman viskeistä ja viineistäkin. :)

  VastaaPoista
 2. Mukava kuulla, että blogistamme on ollut jotain iloa myös kaltaisellesi asiantuntijalle. Mehän edelleenkin olemme melko pihalla näistä asioista, kuten teksteistä huomaa ;) Pakko kyllä myöntää, että kolmen (!!) vuoden aikana jotain ymmärrystäkin on tullut.
  Alunperin oli tarkoitus pitäytyä oluissa ja siidereissä, mutta välillä on sitten lipsuttu. Viskeistä ja viineistä on ajateltu blogirintamalla pysyä erossa, vaikka irlantilaisviskit ovatkin Lacen suuri intohimo.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.