8.5.2012

Olvi Aino mansikkasiideri 4,7%


Reino oli pintti, Aino vain puoli litraa. ”Seksististä”, tuhahtaa Lace. ”Eikö muka naiset jaksa juoda pintin tölkkiä??”. Mace koettaa taltuttaa feminististä purkausta ehdottamalla, että kyse on ehkä vain juoman yksikkö- , eli tölkin hinnan saamisesta sopivalle tasolle, ja varmasti kukaan ei epäile Lacen kykyä kipata millaisia annoksia hyvänsä.

Aino on mansikkasiideri, mutta sisältää porkkanamehutiivistettä. Porkkanasiideri onkin ollut kauan kaivattu puute suomalaisessa alkoholiskenessä. Juomassa on todella makean esanssinen tuoksu ja vaaleanpunainen väri. Maku muistuttaa kyllä mansikkaa, vaikka onkin ylimakea ja esanssinen. ”Voisi pahempaakin olla”, on kaksikon armelias arvio.

Juoma kerää makeaa tahmaa nieluun, mutta kuitenkin puraisee aika hyvin, eikä anna paksua vaikutelmaa, vaan on ihan raikas. Lace yllättää Macen ja itsensä huomaamalla, että voisi juoda Ainoa uudestaankin. Tämä on harvinaista, kun kyseessä on kuitenkin klassinen tyttösiideri.

Ainon ja Reinon vertailussa Aino veti ehkä hivenen yllättäen pidemmän korren tällä kertaa.

2 kommenttia:

 1. En kyllä ymmärrä, miksi Aino on mansikkaa - kyllä sen pitäisi perinteistä punaherukkaa olla!
  Ja Reinossakin saisi olla sahtisempi takapotku!
  Pöh, perinteet kunniaan!

  VastaaPoista
 2. Lace9.5.12

  Totta, Paula, punaherukka sopisi paremmin suomalaiskansalliseen tunnelmaan.
  Lace piti lupauksensa ja joi Ainoa toistamiseenkin. Kuin kunnon teini konsanaan Lace osti eilen Ärrältä tölkin suunnatessaan illanviettoon ystävien kanssa. Niin vaan sihahti siideritölkki auki aseman edustalla. Kyllä se makeaa vaan oli, aivan liian makeaa Lacen makuun mutta jostain syystä sitten kuitenkin aika hyvää. Mutta ei tätä maistellen ja nautiskellen voi nauttia, parempi vetää kahdella kulauksella niin kuin Lace teki.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.